REDFERN OASIS

SCOPE OF WORK  |  LANDSCAPE ARCHITECTURE

Strategic alterations and additions to the Architectural fabric of this Redfern terrace led to the client’s desire to enhance the appeal and useability of its outdoor areas; of which, to the rear, it had just established a far more intimate relationship.

Drawing on and working with key site features we encountered including: a much loved Frangipani tree, heritage fence and entry sequence to the front and a stately Lemon Scented Gum, new 1800mm high timber fence and heritage sandstone blocks, as well as the client’s very own plant collection to the rear we went to work.

The home’s address was transformed employing a select range of plantings to create a textural, layered welcome mat, framed by the Frangipani and making reference to the tones and colours of the well- worn path.

To the rear, we focused on creating a veritable oasis employing edible, decorative as well as native plants. Reclaimed railway sleepers create an arrival deck to the rear of the block and supports a storage area of bikes & integrated seat, sandstone blocks were re -used to create a meandering path through the garden and corten steel forms used to create raised beds and a herb spiral for their edibles. Climbing plants on frames were employed to engulf and green the existing fences.

"An engaged and enthusiastic client made for a dream job. We revel in visiting the garden from time to time to observe it transform with the seasons and contribute to its ongoing evolution and growth"

 

                                                                                                                            - Katy

 

 

Images by Nicholas Watt | Landscape Contractor Outdoor Establishments | Architect - Lean Productions