EP.2 COLLINGWOOD

THE COURTYARD 

ARTIST COLLABORATION |  Melbourne tatoo artist Tessa McDonnell was our resident artist this week who helped realize a simple black and white mural to Joe and Johns Courtyard wall. 

ARTIST COLLABORATION |  Melbourne tatoo artist Tessa McDonnell was our resident artist this week who helped realize a simple black and white mural to Joe and Johns Courtyard wall. 

ILLUSTRATION BY TESSA | This was the original inspiration behind engaging Tessa for the mural

ILLUSTRATION BY TESSA | This was the original inspiration behind engaging Tessa for the mural

CUSTOM MURAL by Tessa McDonnell| Deatil of artist in action

ARTISTS IMPRESSION | Conceptual  rendering of the proposed design for the courtyard space | by Amber Road 

MURAL by Tessa McDonnell | Custom botanical illustration to merge the indoor & outdoor spaces

DETAIL | Close up of mural

INDOOR | Illustrative artwork by Tessa McDonnell showing it's extent into the indoor areas

FEATURE PLANTING | The  Japanese Maple 's autumn shades  complemented the existing brick wall

TILES | Pitted stone hexagonal cladding from Academy Tiles clad the day bed and drink ledge and married the existing concrete found internally

TILES | Pitted stone hexagonal cladding from Academy Tiles clad the day bed and drink ledge and married the existing concrete found internally

OUTDOOR TABLE | Don't Leave Me (DLM) Table by HAY

OUTDOOR TABLE | Don't Leave Me (DLM) Table by HAY

COMPLETED COURTYARD | Image by Vanessa Hall 

Brief       To provide an engaging outdoor experience, where clients can entertain and relax. Key must have's included a custom mural by a local artist. 

Budget    10K 

Local tattoo artist Tessa McDonnell, helped realize a simple black and white botanical mural which served a neutral yet striking custom element to the courtyard's back wall.  Three key design elements, provided perches, benches and seats where people could engage and interact with their surroundings. Pitted stone hexagagonal tiles clad the drink ledge and day bed.  A richly stained floating timber ledge married these two elements and feature plantings were introduced to further enhance the warm tones found in the existing brick.